Autor: Siret Trull • 7. november 2014
Ainult tellijatele

Hammaste tervise kuu juhib tähelepanu kaariesele

Novembris tähistatav hammaste tervise kuu keskendub tänavu võimalustele, kuidas vanemad saavad oma laste hambaid kaitsta kaarieseohu ja teiste hambamurede eest. Üks põhimuresid on kaaries, mille vanemad teadmatustest sageli oma lastele edasi annavad.

Hammaste tervise kuu üks eestvedajaid, Kliinik 32 peaarst Lauri Vahtra märkis, et rahvafolklooris on levinud arvamus, justkui oleksid kehvad hambad päritavad. „Tegelikult on päritavad ainult kehvad või poolikud suuhügieeniharjumused, mis mõjutavad laste hammaste tervist kogu elu. Veelgi enam – sündides ei ole lapsel suus kaariest tekitavaid pisikuid, kuid ta sageli saab need bakterid esimese 12 eluaasta jooksul oma pereliikmetelt. Kaaries on nakkushaigus ning teadliku tervisekäitumisega saaks nakatumist vältida. Siin on lapsevanemal oluline roll,“ rääkis Vahtra.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708