Autor: Violetta Riidas • 12. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kai Kimmel: Turundusleping ei võta iseseisvust

Tänasel Meditsiiniuudiste ravimiseminaril andis ülevaate iseseisvatest apteekidest Apteekrite liidu juhatuse liige Kai Kimmel.

Kimmeli sõnul on valdav osa neist 171 seotud Tamro või Magnumi turundusketiga. Selliseid apteeke, millel ei ole ka turunduslepinguid, on 35. "Ma väidan, et kõik need 171 apteeki on siiski iseseisvad. Turunduslepingus lepitakse kokku, kui suure protsendi tellib apteek oma ravimeid näiteks Tamrolt. Selle vastu saab ta Tamrolt soodusprotsendiga tervisetooteid. Tehakse ka muid ettepanekuid, kuid ma ei pea nendega nõustuma," rääkis Kimmel.

"Ma tõesti tunnen, et see, et ma olen lepingulistes suhetes hulgifirmaga, ei mõjuta mind kuidagi ja ma ei tunne, et ma olen Tamro kontrolli all," rääkis Kimmel. "Keti apteegid seda kindlasti väita ei saa. Näiteks tuli minu juurde hiljuti üks ketiiapteegi proviisor, kes kurtis, et võhiklik omanik käseb neil nüüd sekspoe kaupa müüma hakata. See proviisor arvas, et nüüd on aeg apteegist lahkuda."

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099