Alkoholi tõttu sureb Eestis kaks inimest päevas

Eelmisel aastal suri Eestis otseselt alkoholi süül 675 inimest. «See on päris suur laipade rida. See on kaks laipa päevas ning need kippusid olema mehed, kes hukkusid,» märkis konjuktuuriinstituudi direktor Marje Josing  tänasel Tervise Arengu Instituudi (TAI) konverentsil.

Nende surmade alla kuuluvad peamiselt enesetapud, aga ka liiklus- ja tuleõnnetused, uppumised, kukkumised, alajahtumised ja joobes tapetud, kirjutab Postimees Tervis.

Ent neile lisandub veel  443 surma läbi otseselt alkoholiga seotud haiguste.

TAI tervisestatistika osakonna vanemanalüütiku Kati Karelsoni kaotame me alkoholi tõttu enamasti aktiivses tööeas inimesi: suurem osa otseselt alkoholist põhjustatud surmajuhtumeid jääb vanusevahemikku 44-64, kuid järgneb vanusevahemik 45-54.

Kokku moodustavad otseselt alkoholist põhjustatud surmad Eestis umbes kolm protsenti kõigist surmadest, kõige rohkem tapab seejuures maksahaigus. Samas märkis Karelson, et suremus südame-veresoonkonna haigustesse on tihti kaudselt ka väga palju alkoholiga seotud.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.