Rakendusuuringute tulemusi tutvustatakse konverentsil

„Terves kehas terve teadmine“ - sellist pealkirja kannab Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis toimuv teaduskonverents, kus tutvustatakse tervishoiuteemaliste rakendusuuringute tulemusi.

„Väidetakse, et teadus annab varem või hiljem vastuse igale küsimusele. Teemale kaasa mõeldes, argumenteerides või küsimusele vastuse saamisel omandame me uusi teadmisi,“ tõdes Tartu Tervishoiu Kõrgkooli arendusprorektor Merle Varik. Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis 21. novembril  toimuval konverentsil tulevadki esitlusele ettekanded, mis annavad uusi teadmisi, kordavad ammu omandatut  või hoopiski lükkavad ümber mõned muutumatutena näivad teadmised ja uskumused.

Põnevaid rakendusuuringute tulemusi esitlevad kõrgkooli õppejõud räägivad ettekannetes kohvi liigtarbimise ja taimetoitluse mõjust inimesele, patsientide teadlikkusest kõrgvererõhutõvest ning samuti saab teada, millised on patsiendi lähiuuringute eelised, aga ka puudused. Tunnustatud erialaspetsialistid räägivad rinnavähi sõeluuringu ja raviteenuste headest külgedest ning ka varjupoolest ning mõtiskletakse nii vaktsineerimise kui ka nakkushaiguste teemadel. Konverentsi teine pool jätkub kuues erinevas töötoas.

Eesti Õdede Liit hoolitseb aga selle eest, et valdavalt tervishoiutöötajatest ja kõrgkooli tudengitest osalejad saaksid konverentsil ise hoolida oma tervisest ning testivad erinevaid tervisenäitajaid. Tutvuda saab ka mitmete eksponentide esitlustega.

Konverentsi korraldamist toetab Hasartmängumaksu Nõukogu ja see toimub Tartu linnavalitsuse liikumise Terve Tartu raames.

Täpsem kava ja lisainformatsioon:

www.nooruse.ee/konverents

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.