Autor: Siret Trull • 21. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakendusuuringute tulemusi tutvustatakse konverentsil

„Terves kehas terve teadmine“ - sellist pealkirja kannab Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis toimuv teaduskonverents, kus tutvustatakse tervishoiuteemaliste rakendusuuringute tulemusi.

„Väidetakse, et teadus annab varem või hiljem vastuse igale küsimusele. Teemale kaasa mõeldes, argumenteerides või küsimusele vastuse saamisel omandame me uusi teadmisi,“ tõdes Tartu Tervishoiu Kõrgkooli arendusprorektor Merle Varik. Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis 21. novembril  toimuval konverentsil tulevadki esitlusele ettekanded, mis annavad uusi teadmisi, kordavad ammu omandatut  või hoopiski lükkavad ümber mõned muutumatutena näivad teadmised ja uskumused.

Põnevaid rakendusuuringute tulemusi esitlevad kõrgkooli õppejõud räägivad ettekannetes kohvi liigtarbimise ja taimetoitluse mõjust inimesele, patsientide teadlikkusest kõrgvererõhutõvest ning samuti saab teada, millised on patsiendi lähiuuringute eelised, aga ka puudused. Tunnustatud erialaspetsialistid räägivad rinnavähi sõeluuringu ja raviteenuste headest külgedest ning ka varjupoolest ning mõtiskletakse nii vaktsineerimise kui ka nakkushaiguste teemadel. Konverentsi teine pool jätkub kuues erinevas töötoas.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099