27. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Emakakaelavähi sõeluuringud vajaks kulutõhususe uuringut 

Vähi ennetustegevuste vajadus ja Eestis läbiviidavad tegevused on kokkuvõtlikult välja toodud Eesti Riiklikus Vähistrateegias aastateks 2007- 2015, mis on osa rahvastiku tervise arengukavast. Haigekassa lähtub ennetustegevuse korraldamisel tõendatud meditsiinilisest efektiivsusest ning naiste rinna- ja emakakaelavähi sõeluuringud on hetkel rahvusvahelise kogemuse põhjal kaks tõenduspõhist sõeluuringut, mille abil on võimalik vähendada haigestumist ja suremust.

Tervise Arengu Instituudi, erialaliitude ja haigekassa koostöös on valminud "Emakakaelavähi sõeluuringu tegevusjuhend", mis on hetkel toimiva sõeluuringu tegevuse aluseks.

Teadaolevalt on HPV viirus emakakaelavähi ja vähieelsete seisundite oluline riskitegur.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099