Autor: Kadi Heinsalu • 2. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PWC leidis üllatavaid erinevusi haigekassa makstava ja tegelike kuludega

Audiitorfirma PWC, kes tegi suveks haigekassa palvel analüüsi tervishoiuteenuste hinnakujundusest, tõi välja üllatavad järeldused hinnamudeli ja tegelike kulude erinevustest.

Kokkuvõte sellest teemast on uuringu lehekülgedel 31-32.

Uurimus tehti viie haigla (PERH, kliinikum, Pärnu haigla, ITK ja Rakvere haigla) andmetest aastast 2012. Audiitorid leidsid märkimisväärseid erinevusi 5 haigla kogukulude ja haigekassa poolt finantseeritavate kuludev vahel. Erinevused olid ka haiglate vahel. Näiteks operatsiooni lisavahendid olid ühel haiglal 33% osas tegelikest kuludest vähem rahastatud, samas kui teisel haiglal jällegi tegelikust kulust 62% võrra rohkem rahastatud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099