Autor: Violetta Riidas • 11. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lõpetatud on vaid üksikud hinnakokkulepped

Postimees Tervise lugeja küsis, miks on sotsiaalministeerium kehtestanud uued kokkuleppehinnad ravimitele, millel pole odavamat analoogi.

«Näiteks 100-protsendilise soodustusega peaks patsient maksma ravimite eest 1,27 eurot, tegelikult aga peab ühe karbi Rivotrili eest maksma 2,90 eurot. Korrutage see kuuega, nagu mõnel inimesel vaja on, ja saate aru, milline hinnatõus on see olnud.  Üks karp 50-mikrogrammist L-thyroxini maksab 2,52 eurot. Valiks hea meelega odavama ravimi, aga seda ju pole olemas,» kirjutas ta.

Vastab sotsiaalministeeriumi teavituse peaspetsialist Armo Vask:Selliste ravimite kohta, millel ei ole soodusravimite loetelus sama toimeaine ja manustamisviisiga analoogi, sõlmitakse hinnakokkulepped.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099