Autor: Kadi Heinsalu • 18. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ingerainen: kerge see kokkulepe ei olnud

Eesti perearstide seltsi presidendi Diana Ingeraineni sõnul hea meel, et raskete kokkulepete tulemusena on paljud tegevused muutunud motiveerivamaks.

Perearstide seltsi märksõna on Ingeraineni sõnul kvaliteet. Ta märkis tundvat heameelt, et kokku viiakse perearstide seltsi ja haigekassa kvaliteedisüsteemid ja loodetavasti juba 2016. aastal mõõdetakse perearstide tegevust juba uue süsteemi järgi.

Tõusnud on ka kvaliteeditasu ja see peaks motiveerima kvaliteedihindamises osalema. "See on ressursimahukas töö, kroonilised haiged tuleb üles leida, kutsuda nad vastuvõtule," selgitas Ingerainen. "Hea meel, et järgmisel aastal tõuseb ka perearsti abilis(t)e tasukomponent. Sest keskmine perearst teeb niigi tööpäeva jooksul 25-30 konsultatsiooni. Kõik, mis juurde tuleb, tuleb abiliste kaudu luua," selgitas ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708