Autor: Violetta Riidas • 22. detsember 2014
Ainult tellijatele

Ibuprofeen pikendab mõne liigi eluiga

Kes on kergelt külmetanud, võib võtta ibuprofeeni. See on käsimüügiravim, mis saada igast apteegist. Ibuprofeen alandab palavikku, aga vaigistab ka valu ja vähendab põletikku. Ent justkui sellest vähe oleks – ameerika teadlaste uuringust tuleb nüüd välja, et ibuprofeen pikendab ka eluiga, vähemalt mõnedel liikidel, kirjutas ERR Teadusuudised. 

Michael Polymenis Texase A&M ülikoolist märkas ühel heal päeval, et pärmiseened, keda oli ibuprofeeniga kostitatud, elasid teistest pärmiseentest kauem. Siis proovis ta sedasama varbussi ja äädikakärbsega ja sai samasuguse tulemuse. Need olendid ei elanud mitte ainult keskmisest kauem, vaid tundusid olevat seejuures ka tavapärasest tervemad. Eluiga pikenes neil kuni 15 protsenti. Inimese puhul tähendaks see mõndateist aastat.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708