Autor: Siret Trull • 10. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sotsiaalministeerium ootab uuenduslikke ideid võrdõiguslikkuse edendamiseks tööelus

Sotsiaalministeeriumi võrdsuspoliitikate osakond viib 2015. aastal läbi Euroopa Sotsiaalfondi programmi “Soolise võrdõiguslikkuse edendamine 2011-2013” innovatsiooniprojekti. Ministeerium ootab uuenduslikke ideid tööelus ette tulevate soolise ebavõrdsusega seotud probleemide paremaks lahendamiseks.

Sellisteks ideedeks võivad olla näiteks lahendused töötajate ja tööandjate teadlikkuse tõstmiseks või info ja analüüsi tehniliseks toetamiseks – rakendused, mis hõlbustavad tööandjatel töökohtade hindamist, tööde ning töötajate palkade võrdlemist vms. Idee võib olla väike või suur, üldiselt rakendatav või mõne piirkonna keskne, mobiiliäpp, teenus või uudne kontseptsioon. Teretulnud on kõik ideed, isegi, kui pole veel jõudnud kõikidele aspektidele mõelda. Peale ideede laekumist toob ministeerium kokku erinevad soolise võrdõiguslikkuse ja tehnika- ning innovatsioonieksperdid, kes korrastavad üleskutse vastuseks saabunud mõtted ning lisavad enda ideed. Seejärel valitakse meeskonniti olulisemad murekohad ning koostatakse kavandid, kuidas antud probleeme lahendada. Projekti viimases etapis viiakse laekunud ideedest kuni kolm lahendust ellu Euroopa Liidu rahastusel.

Hetkel tegeleb soolise võrdõiguslikkuse tagamiseks vajalike meetodite väljatöötamise ja arendamisega igapäevaselt vaid piiratud ring inimesi. Erinevate teadmiste, oskuste ja elukogemusega inimeste kaasamine loob siin võimaluse lahendusteede mitmekesistamiseks ning ka elulähedasemate ja loodetavasti ka innovaatilisemate lahenduste leidmiseks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099