Autor: Violetta Riidas • 5. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sotsiaalministeerium loob heaolu arengukava  

Sotsiaalse turvalisuse, kaasatuse ja võrdsete võimaluste arengukava on jõudnud järgmisesse etappi. Täna toimunud seminaril tutvustati koostööpartneritele dokumenti, kuhu on koondatud sotsiaalvaldkonna peamised mured ja väljakutsed. Edasi liigutakse avalike aruteludega, mille eesmärk on sõnastada lahendusteed kitsaskohtade kõrvaldamiseks.  

Heaolu arengukava ettevalmistamise käigus on valminud põhjalik ülevaade hetkeolukorrast, mille koostamisse on panustanud arvukad organisatsioonid ja eksperdid. Analüüsi tulemusena joonistusid välja enim tähelepanu vajavad teemad nagu sotsiaalhüvitiste ja –toetuste süsteemi korrastatus ja piisavus, teenuste ühetaoline kättesaadavus Eestimaa erinevates piirkondades ning nende kvaliteet. Samuti ka sooline võrdõiguslikkus ja ühiskonna sallivus laiemalt. Nende küsimustega tegelemine on aitab vähendada vaesust ja kasvatada elanike heaolu. 

„Ühiskonnas loodav heaolu peab jõudma igaüheni,“ rõhutas tervise- ja tööminister Urmas Kruuse. „Keegi ei tohi maha jääda. See eeldab konkreetseid plaane ja tegevuskavasid, et inimesed oleksid ühiskonnas kaasatud ning abi jõuaks nendeni, kes seda kõige rohkem vajavad,“ lisas minister. Riigi arengu üheks oluliseks eelduseks on jätkusuutlik sotsiaalkaitsesüsteem ja ühiskond, mis toetab inimeste eneseteostust ja majanduskasvu. Arengukava annab panuse läbi tervikliku lähenemise sotsiaalsektoris. Selleks, et lahenduste leidmisel oleks laiahaardeline kaasatus, korraldatakse Tartus, Viljandis, Jõhvis ja Tallinnas piirkondlikud aruteluseminarid.  

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099