Autor: Violetta Riidas • 12. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PERH käivitab uue MRT seadme 

Neljapäeval, 12. veebruaril 2015 kell 13, rakendab Põhja-Eesti Regionaalhaigla diagnostikakliiniku radioloogiakeskus töösse uue 3-teslase magnetresonantstomograafi (MRT-seadme). 

„Kuigi tegemist on juba kolmanda MRT-seadmega Regionaalhaiglas, on see haigla jaoks tähtis sündmus, sest see parandab MRT-uuringute kättesaadavust patsientidele võrgustuval tervishoiumaastikul,“ märkis radioloogia ülemarst prof Sergei Nazarenko. Doktor Nazarenko lisas, et see on oluline samm eeskätt onkoloogia, kardioloogia, ortopeedia, neuroloogia jt patsientidele. „MRT-uuringuid kasutatakse paljude haiguste diagnoosimisel ja ravitulemuste hindamisel, õigem oleks öelda, et vähe on erialasid, kes sellest uuringust kasu ei saa. Tänu uuele seadmele saame pakkuda paremaid uuringuvõimalusi ka meie naabritele – Lastehaigla väikestele patsientidele,“ märkis Sergei Nazarenko. 

Magnetresonantstomograafia on uuring, mis võimaldab tugeva magnetvälja abil saada keha erinevatest piirkondadest ja elunditest nii kahe- kui ka kolmemõõtmelisi kujutisi. Radioloogiakeskuse juhataja dr Maret Talk: „MRT-uuringu tulemusel saab täpsemalt öelda, mis muutusega on patsiendil tegemist, kas koldes on rasv või veri, kas kasvaja haarab endasse naaberorganid või mitte, kas maksas on koldeid üks või mitu jne.“ ning lisas, et MRT-uuringud on asendamatud südamehaiguste eristamiseks, näiteks, kas ägeda haigestumise põhjuseks on südamelihase isheemia või põletik.  

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099