Hanvar kaotas kohtuvaidluse haigekassaga

Riigikohus ei võtnud menetlusse AS-i Hanvar kaebust Tallinna ringkonnakohtu otsuse peale, mis jättis erakliiniku rahastamisvaidluses haigekassaga kaotajaks.

Hanvar taotles kohtu kaudu haigekassa juhatuse 8.01.2014 otsuse tühistamist. Selles otsuses ei nähtud Saare maakonnas günekoloogia päevaravi ja üldkirurgia ambulatoorse ja päevaravi rahastamise lepingu sõlmimisel ette valikut, kirjutas Saarte Hääl.

Haigekassa sõlmis selle otsusel alusel rahastamislepingu ainult SA-ga Kuressaare Haigla. Hanvar soovis selle lepingu tühistamist ja ka seda, et kohus kohustaks haigekassat ka Hanvariga lepingut sõlmima.

Hanvari arvates on ravi rahastamise lepingute sõlmimisel üks olulisemaid kaalutlusi raviteenuse piirkondlik kättesaadavus. Seetõttu on haigekassa vastuväited, mille kohaselt on tulenevalt üldkirurgia päevaravi suuremast nõudlusest Saaremaal põhjendatud üldkirurgia päevaravi patsientide suunamine Tallinna ja Tartu haiglate päevaravisse, Hanvari hinnangul arusaamatud.

“Olukorras, kus Kuressaare haigla ei ole võimeline ravinõudlust teenindama, oleks tulnud välja kuulutada valik, milles Hanvar oleks saanud osaleda,” leidis erakliinik.

Haigekassa omakorda lähtus oma otsustes ravikindlustuse põhimõtetest, kuidas tagada parim võimalik ravi ja selle kättesaadavus, kasutades seejuures ravikindlustusraha efektiivselt ja otstarbekalt.

“Kuna Tartu ja Harju maakonnas jääb päevaravi üldkirurgia nõudlus alla Eesti keskmise (vastavalt 75% ja 76%) ning Saaremaal on üldkirurgia päevaravi nõudlus teiste spetsiifiliste erialade kirurgide puudumise tõttu üle Eesti keskmise, on patsientide suunamine Tartu ja Tallinna haiglatesse põhjendatud, tagamaks patsientidele parim võimalik ravi,” kinnitas haigekassa.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.