9. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Margus Tsahkna: raha pealekallamine tervishoiusüsteemi ei ole lahendus

Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna
Foto: Andras Kralla
Vähiravifondi „Kingitud elu” konverents „Pahategevus tõmbab rohkem kui heategevus.”, arutleti heategevuse, kulutõhususe, meditsiini ning tervishoiu teemadel. Päeva lõpetas poliitikute debatt, kus Margus Tsahkna, Artur Talvik, Viktor Vassiljev, Eiki Nestor ning Liina Kersna arutlesid teemal „Maksa või sure! Kui kaugele peaks ulatuma solidaarne abikäsi? Kas enne hülgavad liberaalid abivajajad või ajavad sotsid riigi pankrotti?”

Debatis keskenduti personaalmeditsiini võimalikkuse küsimusele – diskuteeriti, kas inimesekeskne meditsiin muudaks ka inimese enda tervisekäitumist ning leiti, et personaalne tervisekonto annaks võimaluse siduda raha inimesega. Kõigi debatis osalenute meelest oli oluline, et riik toetaks ennetustegevust nii meditsiini, tööandja kui ka töötaja seisukohast.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099