13. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Grippi haigestumise intensiivsus on madal

Foto: Meeli Küttim
Möödunud nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 2891 inimest, neist 49 protsenti olid lapsed. Haigestumine püsib stabiilsena või viimasel nädalal isegi väikeses langustrendis, intensiivsus ei ole ületanud hooajale iseloomulikke näitajaid.

Gripitaolisi haigestumisi registreeriti möödunud nädalal  74 korral, neist viirustega olid seotud vaid 48 protsendi.  Ülejäänud 52 protsendil juhtudest  põhjustasid haigestumisi erinevad mikroorganismid. Alatüpeeriti esimene A-gripiviirus (H1N1p ).   

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099