Autor: Triin Tabur • 24. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töövõimetushüvitustele kulus rohkem kui ravimitele

Foto: Scanpix/Caro
Käesoleva aasta esimesel üheksal kuul moodustas haigekassa tervishoiuteenuste tellimus 530 miljonit eurot, mis on ligi 40 miljonit eurot enam kui möödunud aasta samal perioodil. Ravimeid kompenseeriti 83 miljoni euro eest ja ajutisi töövõimetushüvitisi maksti 90 miljonit eurot.

Käesoleval aastal on olulisel määral suurendatud tervishoiuteenuste rahastamist. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas tervishoiuteenuste rahastamine 8% ehk 39,6 miljoni euro võrra – üldarstiabi rahastamine kasvas 11%, eriarstiabi rahastamine 7%, õendusabi rahastamine 20%, hambaravi rahastamine 13%.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099