Üldapteekide käive suureneb endiselt

Üldapteekide kogukäive III kvartalis oli 75,2 miljonit eurot, mis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on suurenenud 6%. Kogukäibest moodustas ravimite käive 74% ja muude kaupade käive 26%. III kvartalis käideldi üldapteekides 2,3 miljonit retsepti ja retseptiravimite käive oli 44,2 miljonit eurot.

2015. aasta kolmandas kvartalis tegutses 500 üldapteeki, neist 330 põhiapteeki ja 170 haruapteeki. 

Tegutsevaid haiglaapteeke oli kolmandas kvartalis 24, neist 23 põhiapteeki ja 1 haruapteek. Haiglaapteekide kogukäive 2015. aasta III kvartalis oli 22,1 miljonit eurot, mis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on suurenenud 6%. Kogukäibest moodustas ravimite käive 73% ja muude kaupade käive 27%.

Veterinaarapteeke tegutses kolmandas kvartalis neli. Veterinaarapteekide kogukäive oli 0,18 miljonit eurot, mis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on vähenenud 8%. Kogukäibest moodustas ravimite käive 48% ja muude kaupade käive 52%.

Täpsem info apteegistatistika kohta Ravimiameti kodulehel või e-posti aadressil info@ravimiamet.ee.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.