KVÜÕA meditsiinikonverentsi põhirõhk on väljaõppel

Suurõppus Siil
Suurõppus Siil

Täna ja homme (3.12.-4.12.) on Tartus Dorpati konverentsikeskuses sõja- ja katastroofimeditsiinikonverents, mis on integreeritud militaarpsühholoogia konverentsiga ning mille põhirõhk on väljaõppel.

Kaitseväe ühendatud õppeasutuste (KVÜÕA) sõja- ja katastroofimeditsiini keskuse korraldatava konverentsi ühe koordinaatori veebel Hele-Reet Lille sõnul tulevad ettekandmisele erinevad teemad ka palju kõmu tekitanud suurõnnetustest, nagu näiteks Maxima poe varing Riias ja paljude laste elu nõudnud tulistamine Rootsis. "Räägime ka Ukrainast kui sõjalisest konfliktipiirkonnast nii psühholoogide kogemuse kui ka sõja- ja katastroofimeditsiini poole pealt," lisas veebel Lille.

Üheksandat korda aset leidva konverentsi peakorraldaja major Ahti Varblase sõnul on aastatega nii külaliste kui ka välismaiste lektorite arv suurenenud ning ettekande teeb ka näiteks professor Peep Talving, kes sel aastal koos Eesti Kirurgide Assotsiatsiooniga alustas traumahaige käsitlemise (ATLS) kursuste läbiviimist Eestis.

Nagu eelmiselgi aastal, on tänavune meditsiinikonverents integreeritud militaarpsühholoogia konverentsiga. Töötubades näidatakse erinevaid simulatsiooninukke ja simulatsioone, mis on väljaõppes väga olulised.

Konverentsil osalevad Tartu Ülikooli arstitudengid, Tartu ja Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli tudengid, kaitseväelased ja kaitseväe meedikud, vanglaameti ja päästeameti töötajad, tsiviiltervishoiuasutuste arstid, õed, parameedikud, kaitseliitlased ja teised valdkonnast huvi tundvad ja sellega kokku puutuvad inimesed.

Kokku osaleb konverentsil ligi 500 inimest.

Sõja- ja katastroofimeditsiini konverentsi kava on leitav SIIT.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.