Alamaa-Aas: apteeker arsti retsepti vaidlustada ei tohi

Karin Alamaa-Aas
Alamaa-Aas (fotol) pani kõikidele apteekritele südamele, et nad ei tohi mitte...

Novembris kirjutas perearst 10-aastasele tüdrukule retseptiravimi. Apteeker aga ütles lapse isale, et seda rohtu ei tohi alla 12-aastased kasutada, sest see tekitab peavalusid, veresoonte ahenemist jne.

Hirmunud isa ostis seepeale kaks teist, põhimõtteliselt suvalist, ravimit, kirjutas Pealinn.

Kui tüdruku ema nüüd perearstile helistas, selgitas too, et kirjutas selle ravimi teadlikult, et laps saaks kiiresti abi. Arst selgitas, et selliseid probleeme olevat ka varem olnud, et apteeker sekkub arsti raviotsustesse ja mõjutab ostma muud ravimit.

Perearstide seltsi juhatuse esimees Diana Ingerainen leidis, et apteeker käitus isaga valesti. "Arst kaalub ravimit välja kirjutades alati, milline on selle ravimi tarvitamise kahju ja kasu. Kui antud juhul kirjutas arst lapsele just selle ravimi, siis oli tal mõte taga," kinnitas Ingerainen.  

Ka proviisorite koja juhatuse esimees Karin Alamaa-Aas ütles, et nii poleks tohtinud apteeker käituda. "Vahel ongi nii, et lastele peab kirjutama täiskasvanute ravimit ja suuremas annuses," kinnitas ta. "Apteeker ei tohi vaidlustada arsti välja kirjutatud retsepti."

Alamaa-Aas pani kõikidele apteekritele südamele, et nad ei tohi mitte kunagi halvustada oma kolleegide arstide välja kirjutatud ravimi valikut. "Kahtluse korral peab alati arsti käest üle kontrollima, kas välja kirjutatud annus on õige, kas annus vastab patsiendi vanusele ja kõik muu," selgitas Alamaa-Alas. "See on meie töö. Me peame olema täiesti kindlad, et inimene saab apteegist õiged ravimid."

Pikemalt Pealinnas.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.