25. jaanuar 2016

Ravimi Meloxicam Sandoz turustamine lõpetatakse

Autor: internet

Müügiloa hoidja Sandoz d.d. teatas ravimi Meloxicam Sandoz 7,5 mg ja 15 mg tablettide (toimeaine meloksikaam) turustamise lõpetamisest Eestis.

Meloxicam Sandoz sisaldab toimeainet, mida nimetatakse meloksikaamiks. See kuulub ravimirühma, mida nimetatakse mittesteroidseteks põletikuvastasteks aineteks (MSPVA-d). Neid ravimeid kasutatakse, et leevendada liigeste ja lihaste põletikku ning valu, mis võivad tekkida artriidi ja mõnede teiste liigeseprobleemide puhul.

Meloxicam Sandozt kasutatakse:-osteoartroosi (liigesekõhre lagunemine) ägenemiste lühiajaline ravi;-reumatoidartriidi (liigesepõletik) või anküloseeriva spondüliidi (selgroolülide vaheliste liigeste krooniline põletik, mis põhjustab selja kangust) pikaajaline ravi;-reumaatiliste haiguste, nagu reumatoidartriidi, juveniilse reumatoidartriidi ja anküloseeriva spondüliidi ägenemiste lühiajaline ravi.Meloxicam Sandoz turustamise lõpetamise järel jäävad turule teiste tootjate samas ravimvormis ja annuses olevad preparaadid.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708