25. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ravimi Meloxicam Sandoz turustamine lõpetatakse

Autor: internet

Müügiloa hoidja Sandoz d.d. teatas ravimi Meloxicam Sandoz 7,5 mg ja 15 mg tablettide (toimeaine meloksikaam) turustamise lõpetamisest Eestis.

Meloxicam Sandoz sisaldab toimeainet, mida nimetatakse meloksikaamiks. See kuulub ravimirühma, mida nimetatakse mittesteroidseteks põletikuvastasteks aineteks (MSPVA-d). Neid ravimeid kasutatakse, et leevendada liigeste ja lihaste põletikku ning valu, mis võivad tekkida artriidi ja mõnede teiste liigeseprobleemide puhul.

Meloxicam Sandozt kasutatakse:-osteoartroosi (liigesekõhre lagunemine) ägenemiste lühiajaline ravi;-reumatoidartriidi (liigesepõletik) või anküloseeriva spondüliidi (selgroolülide vaheliste liigeste krooniline põletik, mis põhjustab selja kangust) pikaajaline ravi;-reumaatiliste haiguste, nagu reumatoidartriidi, juveniilse reumatoidartriidi ja anküloseeriva spondüliidi ägenemiste lühiajaline ravi.Meloxicam Sandoz turustamise lõpetamise järel jäävad turule teiste tootjate samas ravimvormis ja annuses olevad preparaadid.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708