Autor: Triin Tabur • 27. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus haigekassa plaan kärbib üldhaigla teenuseid

Raplamaa haigla juhataja Aivar Toomingas
Foto: Raul Mee
Haigekassa plaan liigutada järgmise kolme aasta jooksul osa arstlikke erialasid üldhaiglate alt kõrgema etapi haiglatesse paistab maakonnahaiglate juhtidele vastuoluline. Muudatuse eesmärk on tervishoiuteenuste geograafilise kättesaadavuse parandamine ja plaan käib kokku haiglate võrgustumise protsessiga.

Üldhaiglate lepingud muudetakse ümber selliselt, et osa raviteenuste mahust liigutatakse ümber haigla sees ja osa teenuseid viiakse üle kõrgema etapi haiglasse, mis on konkreetse üldhaigla võrgustanud või on seda tegemas.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708