Autor: Violetta Riidas • 19. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haigekassa: soovahetus on kosmeetiline protseduur

Võrdõigusvolinik Liisa Pakosta nõudis haigekassalt aru, miks viimane soovahetusoperatsiooni ei hüvita.
Haigekassa keeldus kompenseerimast erakliiniku operatsiooni, millega juba juriidiline mees muudeti ka füüsiliselt meheks ja põhjendab nüüd oma otsust ka võrdõigusvolinikule.

Võrdõigusvolinik Liisa-Ly Pakosta sõnul ei tohi haigekassa keelduda sugu vahetanud inimestele kompenseerimast operatsioone, mida tavaliselt kompenseeritakse. Kompenseerimisest keeldumine on Pakosta hinnangul sooline diskrimineerimine.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708