Ossinovski tänas arstitudengeid partnerluse eest

Laupäeval, avades arstiteadusüliõpilaste 25ndale sünnipäevale pühendatud visioonikonverentsi Tallinnas, lausus tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, et tema ei tea teisi tudengite organisatsioone, kes ühiskonnas nii aktiivselt kaasa räägiks.

Arstitudengite ühenduse (EAÜS) tegevus on juba muutusi toonud. Näiteks 2011 on teoks saanud abiarsti töö, jätkas Ossinovski. Ta jätkas, et kui ta ministriks sai, siis üks esimese kohtumisi oligi arstitudengitega. "Selgus, et neil oleks vaja ka TISi ligipääsu saada. Minu meelest tundus see mõistlik, aga minu ümber teised hakkasid kahtlema. Hetkel on eelnõu valmimas ja me teeme selle ära," lubas ta. 

Laiemalt on EAÜS Ossinovski sõnul võtnud eesmärgiks, et Eestis elaksid kõige tervemad inimesed, aga reaalset seisu vaadates on pikk tee veel minna. "Nii mitmeski teemas on see vastuvoolu ujumine, kui vaadata nii õhureostusest tekkinud hingamisteede haigusi kui ka ülekaalu," lausus ta.

Üks teema, kus Ossinovski oma sõnul head lahendust ei näe, on narko- ja alkoholiravi. "Olen kuulnud, et siin pole suurt midagi teha, sest psühhiaatreid on vähe ja nad ei taha nendega tegeleda, eelistades koduperenaiste depressiooni, mis on ka kindlasti oluline," lausus ta. "Aga kui tahame lahendada tõsiseid probleeme, on siin vaja selget muutust - äkki on tudengitel lahendusi?"

Ossinovski jätkas, et enamik probleeme pole haiglas lahendatavad, ehkki enamiku ressursist me paneme sinna. "Tervena elatud eluaastad sõltuvad otseselt vaesuse-rikkuse määrast. peame suurema tähelepanu pöörama ennetusele, rahvatervisele,"lausus ta. EAÜS on tema sõnul algusest peale tegelenud laiemalt nende teemadega, tegelenud koolikiusamisega, toetanud alkoholipiiranguid ja laiemalt osalenud diskussioonides. "See eeldab julgust mitte elada kivistunud arusaamades. Ka see, et arstitudengite esindajad on avalikult öelnud, et homoseksuaalsus ei ole meditsiiniliselt hälve, haigus, vaid täitsa okei," lisas minister tunnustavalt.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.