9. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ligi kolmandik noormehi ei kõlba kaitseväkke

Autor: Raul Mee/ÄP

Kui kolmandik noormehi on nii viletsa tervisega, et sõjaväkke üldse ei kõlba, siis juba sõdurina töötajate seas on ligi pooled mures kehva kõrvakuulmise pärast ning kümnendik noortest kadettidest lausa depressioonis. Lisaks vaevleb ligi 30% sõduritest seletamatu väsimuse käes ning pooled arvavad, et peaks endale parema töökoha otsima.

Konverentsil "Inimressurss ja tervis kaitsevaldkonnas" arutleti nii ajateenistujate kui ka tegevväelaste tervise üle – meie kodumaa võimalikel kaitsjatel on aga suuri tervisemuresid.

"Tundub, et kolmandik ongi see määr, millega tuleb meil armeekõlbulike noormeeste osas arvestada – midagi pole teha, sest töö on ju tellija materjalist," ütles strateegilise jätkusuutlikkuse kompetentsikeskuse ja tervise arengu instituudi (TAI) spetsialist Leila Oja, kelle sõnul ei vasta 28% kaitseväeteenistuse eas noormeestest oma tervisliku seisundi poolest kaitseväes esitatavatele nõuetele. Lisaks vabastatakse veel 20% teenistusse võetutest sealt tervise tõttu ennetähtaegselt.

Täismahus saab artiklit luegda Pealinna veebilehelt.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708