Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev, Электронный справочник Äripäev • 31. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilukirurgid tegutsevad mitmel rindel

Foto: Andras Kralla
Paljud ilukirurgid teevad paralleelselt äri ja teadust ning töötavad nii Eestis kui ka Soomes.

Lisaks enda kliinikule Tallinnas töötab dr Mare Malva ka Soomes Hyvinkää haiglas plastikakirurgina. Patsiente käib tema juures kogu maailmast, Eestist ja Soomest siiski rohkem kui muudest riikidest.  Soome patsiendid on tema sõnul aastaid käinud Eestis arstide juures. Populaarsemad protseduurid on plastikakirurgia, hambaravi, silmade laseroperatsioon. “Asjaolu, et Soome patsiendid käivad Eestis arsti juures, näitab, et nad on raviteenuse kvaliteediga rahul. See toob ka uusi patsiente,” märkis ta.  Hyvinkää haiglaga on ­Malva seotud kümme aastat ja tema igapäevaste operatsioonide hulka kuuluvad rinna- ja nahavähi­lõikused, rinna rekonstrueerimised, põletushaavade ja külmumiste ravi, armide ja haavade plastika, lõtvunud nahapiirkondade plastika jpm. Malva on esimene Eesti plastikakirurg, kes sai 2004. aastal Tartu Ülikoolist plastikakirurgi kutse ning läbis residentuuri Soomes Helsingi Ülikoolis.  Tartus ja Tallinnas kliinikut omav dr Tiia Tamme ütles, et tema põhitöökoht on Tartu Ülikoolis ja palju aega kulub õpetamisele ning teadusele. “Tõsi, minu hobi ja kirg on näo esteetiline ilukirurgia, aga kindlasti ei võistle ma suurte ilukliinikutega,” lausus Tamme.  Tamme tegeleb ainult näo- ja kaelapiirkonna ilulõikustega, põhiliselt silmalaugude plastika, põse- ja lõuatsi implantaatide, otsmikuplastika ja facelift’iga. “Sageli teen korraga mitme näopiirkonna korrektsiooni, mida ma eriti naudin,” ütles ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708