11. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ravimite Rovasyn, Pentasa ja Co-Ramicor tarneraskused

Autor: Andras Kralla/ÄP

Ravimiameti teatel on ravimitel Rovasyn, Pentasa ja Co-Ramicor tarneraskused.

Müügiloa hoidja Medochemie Ltd. teatas ravimi Rovasyn 10 mg õhukese polümeerikattega tablettide (toimeaine rosuvastatiin) tarneraskusest, mis kestab eeldatavasti aprilli lõpuni. Hetkel on ravim veel apteekides saadaval, samuti on saadaval rosuvastatiini sisaldavaid teisi preparaate samas tugevuses ning ravimvormis.

Müügiloa hoidja Ferring GmbH teatas ravimite Pentasa 1 g ja 2 g toimeainet prolongeeritult vabastavate graanulite (toimeaine mesalasiin) tarnehäirest, mis kestab eeldatavasti aprilli lõpuni. Probleeme ei ole Pentasa teiste ravimvormide saadavusega.

Müügiloa hoidja Hexal AG teatas ravimi Co-Ramicor 5 mg/25 mg tablettide (toimeained ramipriil ja hüdroklorotiasiid) tarneraskusest, mis kestab eeldatavasti juuni lõpuni. Apteekides on ravim hetkel veel saadaval, samuti on saadaval teised samas kombinatsioonis preparaadid.

Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708