• 27.04.16, 11:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Rasvamaks muutis Taani tervislikumaks

Lühikese elueaga Taani maks rasvastele toiduainetele pälvis kehtestamisel oktoobris 2011 palju kriitikat. Aga uuringud näitavad, et maks saavutas oma eesmärgi muutes taanlaste ostukäitumist ja säästes elusid.
Rasvamaks muutis Taani tervislikumaks
  • Foto: Raul Mee
Oxfordi ja Kopenhaageni ülikooli koostöös tehtud uuringus selgus, et vastupidiselt avalikule arvamusele ostsid taanlased maksu kehtivuse (oktoober 2011 kuni jaanuar 2013) ajal 4% vähem küllastunud rasvhappeid, rohkem aedvilju ja soolaseid tooteid. Maksu suuruseks oli 16 Taani krooni ehk 2.14 € kilo kohta ning seda rakendati lihale, piimatoodetele ja rasvatoodetele, milles sisaldus rohkem, kui 2,3% küllastunud rasvu.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Artikkel jätkub pärast reklaami

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele