Robotkirurgid võiksid vähendada inimlike eksimuste sagedust

Ajastul, mil tänavapilti on jõudmas isesõitvad autod, pole imekspandav, et intelligentseid masinaid võib näha sagedamini ka haiglates. Arstiteadlased ja insenerid esitlevad nüüd poolautonoomset robotit, mis võiks tulevikus eemaldada inimese sekkumiseta näiteks pimesooli ja teisi sarnaseid protseduure.

''Eesmärk pole mitte kirurge asendada, vaid taoliste tööriistade ja protseduuride intelligentsemaks muutmisega saame mõnes mõttes kindlustada patsientide jaoks parema tulemuse,'' selgitas uue roboti ehitamist eest vedanud Peter Kim Washingtoni riiklikust lastehaiglast pressikonverentsil. Peakirurg tõi välja, et näiteks anastomoosi ehk torujate struktuuride, nagu soolte või veresoonte, ühendamisega kaasneda võivate tüsistuste esinemissagedus pole aastatega oluliselt muutunud.

Edasi loe Novaatorist

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.