MTÜ Tervikliku Tervishoiu esimene konverents keskendub integratiivsele vähiravile

MTÜ Terviklik Tervishoid koostöös Eesti Vähiliidugaorganiseerib 14. juunil Tallinnas konverentsi arstidele ja terapeutidele, kes puutuvad kokku onkoloogilise patsiendi ravi, toetamise ja taastumisega. Esimesel Tervikliku Tervishoiu konverentsil käsitletakse tõenduspõhiseid tava- ja täiendmeditsiini võimalusi vähiravis. Teiste seas tutvustab Lähis-Ida suurima haigla integratiivse onkoloogia uuringute üksuse juhataja dr. Yair Maimon (PhD, OMD) kliiniliste uuringute tulemusi Hiina meditsiinis.

Tervikliku Tervishoiu konverentsi eesmärk on soodustada traditsioonilise ja täiendmeditsiini arstide koostööd patsiendi tervenemise huvides.  

“Vähipatsiendi ravi õnnestumise, ravi kõrvalmõjudega toimetuleku ja parema elukvaliteedi huvides on oluline edendada dialoogi kõigi teda toetavate asjatundjate vahel. Paljudes riikides, sh. Ühendkuningriigis, USAs ja Singapuris tehakse patsendi ravis tihedat koostööd Hiina traditsioonilise meditsiini ja India ajurveeda meditsiiniga. " ütles MTÜ Terviklik Tervishoid asutaja ja üks konverentsi organiseerijatest dr. Maibrit Loogna. “Soovime ka Eestis haige tervikliku käsitluse vajadust rõhutada ning eelkõige aidata praktikuid patsiendile pädevaid soovitusi jagada.” 

„Eesti Vähiliit on seisukohal, et onkoloogilise haige terviklik käsitlus on väga oluline ja loodab siiralt, et lisaks olemasolevale tõenduspõhisele onkospetsiifilisele vähiravile on vähihaigete toetus- ja taastusravis  võimalik tulevikus  laiemalt kasutada ka idamaade meditsiini tunnustatud ravivõtteid,“ kinnitas Vähiliidu nõukogu esimees dr. Vahur Valvere.

 Konverentsil tutvustab kaasaegse vähiravi põhimeetodeid ja raviga kaasnevaid võimalikke kõrvaltoimeidPõhja-Eesti Regionaalhaigla onkoloogiaja hematoloogiakliiniku juhataja dr. Vahur Valvere. Pikaajalise kliiniliste uuringute ja kliinilise töö kogemusega  Lähis-Ida suurim haigla, Sheba haigla, integratiivse onkoloogia üksuse juhataja dr. Yair Maimon (PhD, OMD) Iisraelist tutvustab Hiina meditsiini võimalusi toetada onkoloogilise patsiendi ravi. Toitumise olulisusest vähipatsiendi ravis räägib sisearst ja kliinilise toitmise spetsialist dr. Hanna-Liis Lepp. Onkoloogilise haige taastusravi vajadusi ja väljavaateid tutvustab Eesti Taastusarstide Seltsi juhatuse liige taastusarst dr. Eve Sooba ning vähipatsiendi psühholoogilise toetamise viimastest arengusuundadest räägib psühhiaater dr. Helena Lass. 

Konverentsile on oodatud kõik arstid ja terapeudid, kes puutuvad kokku onkoloogilise patsiendi ravi, toetamise ja taastumisega. Eelkõige soovivad korraldajad avada huvipakkuvaid teemasid perearstidele, sisearstidele, onkoloogidele, taastusravimeeskonna spetsialistidele, toitumisterapeutidele ja õdedele. 

Rohkem infot leiate  www.tervikliktervishoid.ee ja https://www.facebook.com/tervik

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.