26. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pediaatria residentuur sai kolm residendikohta

Tervisesüsteemi arendamise osakonna juhataja Triin Habicht.
Sotsiaalministeeriumis toimus 28 aprillil 2016/2017 residentuuri vastuvõtu koosolek , kus komisjon tutvus erinevate osapoolte ettepanekutega ning lepiti kokku residentuuri tellimuse jaotus erialade lõikes. Pediaatriale määrati oodatust vähem, kolm residendikohta.

Sotsiaalministeeriumi prioriteediks on neli residentuuri eriala –peremeditsiin, sisehaigused, psühhiaatria ja erakorraline meditsiin – mille personali vajadus on märkimisväärselt suurem, kui senine koolitus on seda tagada suutnud. Aga kõikide osapoolte ettepanekute ja prognooside kõrval on residentuuritellimuse raamiks riigieelarves residentuuri rahastamiseks planeeritud rahaliste vahendite maht ning arstiteaduskonna lõpetajate arv, selgitas sotsiaalministeeriumi tervisesüsteemi arendamise osakonna juhataja Triin Habicht oma vastuses lastearstide seltsi juhataja Liis Toome arupärimisele 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708