Homme on tubakavaba päev

Sellel aastal kutsub Maailma Terviseorganisatsioon koos võrgustikupartneritega valmistuma kõiki standardkujundusega, reklaamivaba tubakapakendi tulekuks.

Standardkujundusega, ehk reklaamivabadele pakenditele jääb praegu kasutatavatest turunduselementidest vaid kaubamärgi ning toote nimi. Ei kasutata logosid, tunnusvärve, tunnusgraafikat jms. Värvilt on kõik standardiseeritud pakendid ühesugused, lisatud on pakendile terviseinfo koos hoiatavate piltidega.

Standardkujundusega pakend on oluline vahend vähendamaks tubakatoodete väljapaneku ligitõmbavust ning piiramaks võimalusi tubakatoodete populariseerimisel. Samuti pääseb reklaamivabal pinnal paremini mõjule hoiatus.

Rahvusvahelist tubakavaba päeva tähistatakse (WHO) algatusel alates 1987. aastast iga aasta 31. mail. Sel päeval osutatakse ülemaailmset tähelepanu tubakatarvitamise laiale levikule ja sellest tulenevatele terviseriskidele, mille tagajärjel sureb aastas ligi 6 miljonit inimest.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.