Haiglate liidu ettepanekud võõrarstide eelnõule

Eesti Haiglate Liidu juhatuse esimees Urmas Sule.
Eesti Haiglate Liidu juhatuse esimees Urmas Sule.

Haiglate liit tegi omapoolsed ettepanekud tervishoiuteenuste korraldamise seaduse muutmise eelnõule.

Eesti Haiglate Liit (edaspidi EHL) soovib teha eelnõu ja rakendusaktide kavandite kohta järgmised märkused ja ettepanekud:

1. Teeme ettepaneku määruse „Välisriigis kvalifikatsiooni omandanud isikule sobivustesti koostamise, korraldamise ja hindamise ning tööpraktika  korraldamise ja hindamise kord“ kavandi § 3 lõige 3 määruse tekstist välja jätta ning lisada need punktid paragrahvi 13, kuna neid küsimusi asuksid meie nägemuses kõnealused isikud õppima tööpraktika käigus.

2. Määruse „Välisriigis omandatud kvalifikatsiooni Eestis nõutava kvalifikatsiooniga võrdlemise tingimused ja kord“ kavandi § 4 lõikes 2 on puudu TTKS muutmise eelnõuga muudetavast § 30 lõikest 34 tulenev võimalus lugeda õpe vastavaks, kui eriarstil on kahekordse residentuuri õppe kestuse pikkune töökogemus päritoluriigis.

3. Palume selgitust, kas määruse „Välisriigis omandatud kvalifikatsiooni Eestis nõutava kvalifikatsiooniga võrdlemise tingimused ja kord“ kavandi § 4 lõigetes 1 ja 2 loetletud tingimused peavad kõik olema täidetud enne, kui arsti kvalifikatsioon loetakse vastavaks Eestis nõutavale ja taotleja registreeritakse arstina. Kui nii, siis on määruse tekst vastuolus TTKS § 30 lõikega 31, kuna määruse tekstist tuleneb otseselt, et arst või eriarst registreeritakse arstina, kui ta on juba läbinud tööpraktika ja vajaduse korral sooritanud sobivustesti. TTKS eelnõu § 30 lõikes 31 on aga öeldud, et Terviseamet suunab kõik juba tervishoiutöötajate riiklikku registrisse kantud isikud tööpraktikale.

4. Teeme ettepaneku mitte muuta määrust „Tervishoiutöötaja registreerimistaotluses esitatavate andmete loetelu“. Toetame keeleoskuse või õppimise tõendite esitamist tööpraktika alustamise hetkest, mitte registreerimistaotluse juurde.

Palume TTKS muutmise eelnõu § 30 lõikes 3 ja 31 täpsustada, kellele isik 192 eurot tasub.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.