Uuetoa: Reeded on vabad ja öövalveid ei tee

Töökorraldust Rootsis tutvustab kardioloog Hasso Uuetoa.

Paar aastat tagasi PERHist lahkunud invasiivkardioloog Hasso Uuetoa kirjeldab töökoormust Rootsis Göteborgi Sahlgrenska haiglas. 

“Mul on 8tunnine tööpäev, töötan 80% koormusega. Reeded on vabad, öövalveid ei tee, nädalavahetustel üldiselt ei tööta. See nädal oli erand, kuna naine tuli külla. Kuni tema laupäeva hommikul poodles, tegin mina kaks ablatsiooni, mis makstakse kas 200% välja või saan 100% ja vaba päeva.
Kes teevad öövalveid nädala sees, neile makstakse kuni kella 21.00 1,0 määraga, 21.00 kuni 24.00 1,5 koefitsiendiga. Alates 00.00 kuni 7.00 on koefitsient 2. Kui töötad nädalavahetusel, siis kogu ööpäev on koefitsiendiga 2,0. Kuna maksud lähevad suure palga juures suureks, siis üldiselt võetakse 50% välja rahas ja 24 tundi puhkust. Aga 24 tundi ei tähenda mitte ühte ööpäeva, vaid kolme 8tunnist tööpäeva. Rootsis tuleb ambulatoorselt vastu võtta üks patsient 45 minuti jooksul, Eestis sama ajaga 2–3. Kui mul on Eestis 28 päeva puhkust, siis see tähendab 4 nädalat. Kui mulle antakse Rootsis 28 päeva puhkust, siis laupäev ja pühapäev on sellest välja arvatud ehk kokku 5 nädalat ja 3 päeva.”

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.