8. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

JIA-d põdevatel lastel esineb sagedamini diabeeti

Diabeet ja JIA tunduvad olevat omavhel seotud.
Foto: Raigo Pajula/ÄP
Juveniilse idiopaatilise artriidi ja I tüüpi diabeedi vahelise seose täiendav uurimine võib kaasa tuua uusi ravimeetodeid.

Rohkem kui 9000 patsienti hõlmanud uuringu tulemused, mida esitleti juunis Euroopa Reumavastase Liiga aastakongressil (EULAR 2016), on näidanud, et I tüübi diabeeti esineb juveniilse idiopaatilise artriidiga (JIA) patsientidel märkimisväärselt sagedamini kui üldise elanikkonna hulgas. Selle diabeedi ja JIA vahelise seose parem mõistmine võib kaasa tuua uusi ennetavaid ja terapeutilisi sekkumismeetodeid mõlema haiguse korral.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708