9. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Andrus Karnau: haigekassa positiivne miinus

Andrus Karnau
Haigekassa miinus on pigem hea kui halb uudis. Inimesed said ravitud. Haigekassa juhil Tanel Rossil peavad olema raudsed närvid. Reformierakonna peasekretär Reimo Nebokat kirjutas kolmapäeval sotsiaalmeedias, et riigile 33 miljonit miinust tekitanud Ross ei sobi tervishoiu rahastamise teemal eksperdiks. Peaminister Taavi Rõivas kiitis Nebokatile kaasa. Nõrgemate närvidega mees astuks seepeale tagasi.

Riigikogu liikme Aivar Sõerdi öeldu, et haigekassa on suretanud konkurentsi, sest tellib teenuseid vaid riikliku haiglavõrgu asutustest, annab aimu, millega reformierakondlased rahul pole. Terve hulk ettevõtjaid on juba investeerinud, aga haigekassalt lepingut pole saanud. Kuna valitsus sotsiaalministeeriumi kaudu pole tahtnud või söandanud haigekassat näiteks eriarstiabi või haiglate võrgustumise küsimuses juhtida, on haigekassa juhatus toiminud oma parema äranägemise järgi. Ravi koondub kahte suurde haiglasse, üks Tartus, teine Tallinnas. Sõerdil on õigus, et konkurentsi suretamine surub kokkuvõttes hindu ülespoole. Olgu konkurents kas või riiklike haiglate vahel, see annab ikkagi võrdlusvõimaluse, kirjutab Postimehes Andrus Karnau.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708