Pressiteade

Infoõhtu hormoonsüsteemi häirivatest kemikaalidest

Eesti Roheline Liikumine kutsub hormoonsüsteemi häirivate kemikaalide(EDCd) teemalisele info- ja filmiõhtule. Infoõhtul kuuleb, milliseid ohtlikke aineid sisaldavad meie igapäevased tooted, kuidas need meie vereringesse jõuavad ning seeläbi meie tervist mõjutavad.

Infoõhtu toimub täna kell 18-20.30 Tallinna Loomaaia Keskkonnahariduskeskuses. Ettekande teeb professor Mattias Öberg (Swetox, Rootsi), doktor Ülle Jakovlev (Eesti Endokrinoloogia Selts) ja dotsent Tiina Elvisto (Tallinna Ülikool).

Kuigi hormoonüsteemi häirivate kemikaalide kahjulik mõju ilmneb juba üliväikeste koguste puhul, pole selliste ohtlike kemikaalide määratlemise kriteeriumid Euroopa Komisjoni tasemel siiani sõnastatud, mille tõttu pole takistatud nende kasutamine tootmises. Balti Keskkonnafoorumi läbi viidud uuringus leiti, et ka Eesti inimeste veres esineb kolm tervisele ohtlikku kemikaali.

Peale infoõhtut saab vaadata ka Rootsi dokumentaalfilmi „Underkastelsen“, mis räägib, kuidas meid ümbritsevad ohtlikud kemikaalid lõpuks inimese vereringesse jõuavad (film on inglise keelsete subtiitritega). Filmi algus kell 19.

Osalemisest palutakse märku anda registreerimisvormis. Üritus on tasuta.

Infoõhtu teema kohta saab rohkem lugeda siit.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.