Pärnumaa laste ja noorte vaimse tervise keskus lõpetab rahapuudusel

Alates 1. jaanuarist 2014 viib Pärnu Haigla ellu projekti "Pärnumaa laste ja noorte vaimse tervise keskus“, mida rahastatakse Norra finantsmehhanismi toetusel programmist „Rahvatervis“. Keskus tegutseb Pärnu Haigla psühhiaatriakliiniku koosseisus.

Keskus on ligemale kolme tegutsemisaasta jooksul pakkunud Pärnumaa elanikele erinevaid laste ja noorukite vaimse tervise teenuseid ning augusti lõpu seisuga on abi saanud 605 last ja nende peret. Kokku on osutatud 10 665 erinevat teenust, nende hulgas psühholoogiline nõustamine, pereteraapia, loovteraapia, konsultatsioonid ja sotsiaalnõustamine. Samuti on osutatud psühholoogilist kriisiabi, viidud läbi koolitusi ja supervisioone. Pärnumaa keskus on keskendunud oma tegevuses juhtumi- ja vajadusepõhisele laste ja noorte tervise keskuse mudelile, mis koondab erinevaid teenuseid, koolitusi ja meditsiini-, hariduse- ja sotsiaalvaldkondade vahelist koostööd.  

Seoses projektiperioodi ja rahastuse lõppemisega 31. detsembril 2016 lõpetab Pärnumaa laste ja noorte vaimse tervise keskus uute klientide vastuvõtu alates 3. oktoobrist 2016, et tagada vajalikud teenused praegu keskuses töös olevatele klientidele käesoleva aasta lõpuni. 

Keskuse jätkamise võimaliku rahastamise üle toimuvad regulaarsed arutelud ja konsultatsioonid koostöös Pärnu Haigla, Sotsiaalministeriumi, Pärnumaa Omavalitsuste Liidu, Pärnu Maavalitsuse ja Pärnu Linnavalitsusega. Käesolevaks ajaks aga konkreetseid kokkuleppeid võimaliku rahastusmudeli ja jätkusuutlikkuse osas keskusel kahjuks ei ole. Väga loodame, et eri institutsioonide ühiste jõupingutuste tulemusena selgub väljaarendatud keskuse saatus lähiajal.  

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.