Aaviksoo tutvustab Euroopa Parlamendile m-tervist

Sotsiaalministeeriumi e-teenuste ja innovatsiooni asekantsler Ain Aaviksoo esineb täna Euroopa Parlamendi komiteede ühisel m-tervise teemalisel üritusel Brüsselis, kus teeb ettekande m-tervist puudutava andmekaitse ja omandiõiguse tähtsusest.

„Terviseprobleeme lahendatakse ja ennetatakse üha enam digivaldkonna abiga ning selle arenguga peab sammu pidama ka õigusruum,“ ütles e-teenuste arengu ja innovatsiooni asekantsler Ain Aaviksoo. „Eesti on e-teenuste, sh m-tervise arengus Euroopa Liidus esirinnas.

See annab võimaluse olla ka suunanäitajaks ja mõjutada, kuhu m-tervis Euroopa Liidus areneb. Eestil on pikaajaline kogemus õiguslike ja andmekaitse küsimuste praktilisest lahendamisest sobiva tehnoloogia ning korralduslike võtetega.“

Aaviksoo annab Euroopa Komisjoni mTervise töörühma juhina ülevaate Euroopa Komisjoni ning liikmesriikide mobiilsete digilahenduste väljakutsetest ja juriidiliste ning privaatsusküsimuste parimatest lahendustest. Sellele järgneb diskussioon Euroopa Parlamendi liikmetega.

Euroopa Parlamendi tööstuse, väliskaubanduse, teaduse ja energia komitee ning keskkonna-, tervise- ja tarbijakaitsekomitee korraldatud mTervise avalikul kuulamisel arutatakse e-teenuste, sh tele- ja personaalmeditsiini võimalusi haiguste ennetamisel ja ravimisel ning nendega kaasnevaid väljakutseid.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.