ITK on aprillist käsitlenud ligi 1000 e-saatekirja

Sisekliiniku juhataja Kai Sukles valiti ka 2012 ITK aasta arstiks. Tunnustust jagab haigla juht Ralf Allikvee.
Sisekliiniku juhataja Kai Sukles valiti ka 2012 ITK aasta arstiks. Tunnustust...

Täna toimub ITK sisekliiniku XIV konverents, kus sisekliiniku juhataja sisearst Kai Sukles märkis avasõnades, et aprillis alustatud tegevus e-konsultatsioonide ja –saatekirjadega on juba ligi tuhat e-saatekirja toonud.

Suklese sõnul alustati aprillis endokrinoloogia, lisandusid teised erialad kuni augustis lisandus viimati pulmonoloogia ja onkoloogia. Alates jaanuarist on tema sõnul võimalik ka sisearsti e-konsultatsioonid. Katmata on veel kardioloogia ja dermatoveneroloogia.

Juhtivaks e-saatekirjaks on ITKs  allergoloogia-immunoloogia, kohe seejärel neuroloogia ja endokrinoloogia. „Julgustan saatma e-saatekirju onkoloogia erialal, siin on kasutamata võimalusi,“ lisas Sukles.

Sukles lisas, et juhtus lugema hiljuti kliinikumi siselehte, kus kirjutati sama teemal: samuti aprillist käivitunud e-saatekirjade süsteem oli Tartusse toonud 277 e-saatekirja ja konsultatsiooni, need peamiselt uroloogia erialalt.

Tuues esile allergoloogia-immunoloogia, märkis ta, et selle eriala arstidele pääsebki nende haiglas vaid e-konsultatsioonide kaudu. „Ka lapsed, kes liiguvad meil dr Annuse juurde ja kellele muide hetkel on ka vabu aegu,“ lisas Sukles.

ITK on alustanud tema sõnul ka jämesoolevähi skriiningus kaasalöömisega. Juba on tehtu 9 koloskoopiat, patsientidest  seitsmel on leitud polüübid. „Üks patsient sai koloskoopia narkoosis, teised tavakorras,“ rääkis Sukles. Ta lisas, et saada koloskoopia aeg, tuleks helistada gastroenteroloogia keskusse. „Saab ka eelneva arsti visiidi kokku leppida, aga meil on suutlikkus kahe nädala jooksul protseduur ära teha,“ mainis ta. Projekti eestvedaja haiglas on vanemarst Peeter Kõiva, kes on Suklese kinnitusel valmis ka oma tööalase meili kaudu nõu jagama.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.