Ossinovski tagandab Peep Aru Viljandi haigla nõukogust

Peep Aru
Peep Aru

Töö- ja tervishoiminister, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Jevgeni Ossinovski kavatseb allkirjastada käskkirja, millega kutsub SA Viljandi Haigla nõukogust tagasi reformierakondlasest riigikogu liikme Peep Aru.

"Käskkiri on ette valmistatud, ministri digiallkirja sellel veel ei ole," ütles ERR-ile sotsiaalministeeriumi pressiesindaja. Rohkem Reformierakonda kuuluvaid riigiettevõtete nõukogudesse kuuluvaid saadikuid minister Ossinovski haldusalas ei ole.

Neljapäeva õhtul tegi Ossinovski postituse Facebooki, kus teatas: "On hea meel, et ka Reformierakond nõustus täna, et riigikogu liikmed on praegu nõukogudesse nimetatud põhiseaduslikku võimude lahususe printsiipi eirates. Mõneti üllatavalt ei jõudnud valitsus kokkuleppele aga selles, mis eelmisest lausest enesestmõistetavalt järeldub: riigikogu liikmed tuleb neist nõukogudest tagasi kutsuda. Põhiseadusliku vastuolu tunnistamine nõuab samme selle kõrvaldamiseks. Ent mis seal ikka. Kuna valitsusest otsust ei tulnud, peab iga minister ise otsustama, kuidas vastuolu põhiseadusega oma haldusalas lahendada."

Ka SDE ministrid Indrek Saar ja Liisa Oviir kavatsevad ametlikult kinnitamata andmetel tagasi kutsuda riigiettevõtete nõukogudest riigikokku kuuluvad reformierakondlased tagasi kutsuda. BNS teatas, et Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) otsustab lähitundidel, kas erakonna ministrid kutsuvad oma haldusala ettevõtete nõukogudest riigikogu liikmed tagasi. .

SDE ja IRL-i saadikud riigiettevõtete nõukogudesse ei kuulu.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.