Autorid: Meditsiiniuudised , Meditsiiniuudised, mu.ee • 20. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teadlased on kindlaks teinud, kuidas A-hepatiidi viirus tekitab maksakahjustusi

Hepatiit A on vaktsineerimisega ennetatav nakkus.
Foto: Postimees/Scanpix
Hepatiiti uurivad teadlased on kaua arvanud, et immuunrakud, mida organism suunab rünnakule maksa viirusega nakatunud rakkude vastu, põhjustavad ägedaid maksakahjustusi, mis on seotud A-hepatiidi viiruse ja teiste hepatiidiviirustega.

Nüüd on aga Põhja-Carolina Ülikool (UNC) USAs Chapel Hillis teadlased avastanud, et maksapõletikku põhjustab A-hepatiidi viirusega raku vahetu sisemine reaktsioon. Uuringu tulemused avaldati ajakirjas Science.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708