Euroopa tervisevolinik tunnustas Eesti alkoholipoliitikat

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski.

Eilsel kohtumisel tervise- ja tööministri Jevgeni Ossinovskiga väljendas Euroopa tervisevolinik Vytenis Andriukaitis toetust liikmesriikide pingutustele alkoholipoliitika karmistamisel.

Volinikuga vahetati informatsiooni Eesti eesseisvast Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise ettevalmistustest. Minister Jevgeni Ossinovski kinnitas Vytenis Andriukaitisele, et lisaks siseriiklikele sammudele alkoholipoliitikas seab sotsiaalministeerium alkoholipoliitika üheks oma eesistumise prioriteediks. Samas rõhutas ta vajadust Euroopa Liidu täiendavate ühisregulatsioonide järele, näiteks üle piiri veetava lubatud alkoholi koguste vähendamine, alkoholireklaami piiramine internetis ja alkoholitoodete märgistamise nõuded.

„On hea meel tõdeda, et volinik toetab Eesti samme alkoholipoliitika karmistamisel,“ ütles tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski. „Alkoholi liigtarbimine on üle-euroopaline probleem ning Eesti eesistumine on hea võimalus tõsta see teema kogu Euroopa Liidu fookusesse.“

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ning sotsiaalkaitseminister Kaia Iva osalesid eile Brüsselis Euroopa tööhõive, sotsiaalpoliitika, tervise- ja tarbijakaitseministrite nõukogu istungil ning kohtusid Euroopa Komisjoni volinike Marianne Thysseni ja Vytenis Andriukaitisega.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.