Autor: Triin Tabur • 13. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Müürsepp: ravi kättesaadavus peab olema elukohast sõltumatu

Põneva ja põhjaliku ettekande maapiirkonna tervishoiust pidas Meditsiiniuudiste konverentsil Järvamaa haigla juht Andres Müürsepp.
Foto: Raul Mee
Järvamaa haigla juht ja arst Andres Müürsepp nentis Meditsiin 2017 konverentsil, et arstiabi kättesaadavus muutub linna- ja maainimeste vahel ajapikku ebavõrdseks.

Järvamaa elanike arv on sarnaselt langustrendis nagu see ka mujal Eestis olema kipub, möönis haiglajuht. Kui 2016. aasta jaanuaris oli Järvamaal 31 201 elanikku, siis näiteks 2040. aastaks on see prognoositult 21 143. See ei tähenda Müürsepa hinnangul aga kindlasti seda, et tervishoiuteenuste arvult peaks langus nii suur olema, sest maakonda on alles jäänud valdavalt vanemas eas inimesed, kel rohkem terviseprobleeme.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099