Autor: Violetta Riidas • 8. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luik: lepe on võimalik, kui tuleb ka ühisdeklaratsioon

Foto: Delfi
Meditsiiniuudiste küsimusele, kui reaalne on selle kuu keskpaigaks kollektiivleppe allkirjastamine, vastas Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliidu president Iivi Luik.

Iivi Luik: "Tervishoiu rahastamise probleeme on läbirääkimistel tõstatatud juba üle 10 aasta. Kahjuks ei ole lahendusi tänaseni leitud. Võrreldes eelmiste aastatega on vähenenud patsientidele teenuse kättesaadavus ja on vähendatud ka kiirabi rahastust. Tervishoiutöötajate jaoks on eelkõige oluline patsiendi heaolu ja õigeaegne vajalik abi. Me ei ole nõus saama töötasu tõusu patsientide arvelt. Kuu ajaga on põhimõtteliselt võimalik saada kollektiivleping, kui selle lisana loodav ühisdeklaratsioon sisaldab konkreetseid kokkuleppeid."

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099