Taas kaks Rootsi professorit kahtluse all

Veri
Veri

Rootsis avastati taas arstiteaduslikes uurimistöödes valskust. Kaks Göteborgi ülikooli professorit said ülikoolisisese uurimuse tulemusel süüdistuse teadustöödes esinenud ebaaususes.

Tegemist on kahe teadusajakirjanduses ilmunud artikliga, millest vähemasti üks avaldati 2012. aastal Lancetis. Artikkel käsitles koetehnoloogiat (tissue engineering), kus surnud doonoritelt saadud vererakke kasutati koos laboris kasvatatutega ja siirdati lõpuks elavale inimesele, antud juhul lapsele, kirjutas Mediuutiset.

Professorite tegevust uurinud komisjoni sõnul olid nad viinud oma uuringud läbi ilma vajalike lubadeta. Lisaks andsid uurijad ka eksitavat teavet nii oma artiklitesse kui ka ütlustes asja uurivale komisjonile, kirjutas Rootsi ajaleht Dagens Medicine

Göteborgi ülikool pole veel soovinud öelda, millised tagajärjed professoritele nende käitumine toob. Küll on aga oodata veelgi paljastusi. Ülikoolis uuritakse ka kolmandat süüdistust, mille kohaselt uuringute juurde kuuluvatest piltidest mitmed on töödeldud.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.