Danilov: tuleb vähendada vaesust ja joomist

TÜ Kliinikumi juhatuse liige ja endine haigekassa juht Hannes Danilov.
TÜ Kliinikumi juhatuse liige ja endine haigekassa juht Hannes Danilov.

Meditsiiniuudiste küsimusele, kuidas tõsta tervena elatud aastate arvu, vastas TÜKi juhatuse liige Hannes Danilov.

Hannes Danilov: "Oluliselt ei ole vähenenud haigestumine südame-veresoonkonnahaigustesse ja vähki. Mõlema haiguse elulemus on kasvanud, kuid tendents on varasema haigestumise poole, mis vähendab tervena elatud aastate arvu. Sellest tulenevalt on järjest rohkem vaja pöörata tähelepanu nende haiguste varasele avastamisele ja haige süsteemsele käsitlusele erinevate tervishoiu tasandite vahel.
Meie ühiskond on üsna kihistunud ja meil on palju vaeseid leibkondi. Vaestes peredes ollakse sunnitud toituma vähem mitmekesiselt, töö ja puhkuse vahekord ei ole alati optimaalne. Esineb ka stigmatiseerimist nii tööl kui ka koolis. See põhjustab halba füüsilist ja vaimset tervist juba nooruses. Sama põhjustab ka liigne alkoholitarbimine ja narkootikumid. Eestis tarbitakse alkoholi 11,6 liitrit üle 15 aastaste 100 000 elaniku kohta, Soomes 8,8 ja Rootsis 7,3 liitrit. Nii vaesuse kui ka alkoholi liigtarbimise vähendamist tuleb eesmärgistada nagu on eesmärgistatud keskmine eluiga ja tervena elatud aastate arv. On ka positiivset – keskmine eluiga on märkimisväärselt tõusnud."

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.