Täiendati kliiniliste uuringute hea tava juhist

Ravimiamet andis teada, et täiendati kliiniliste uuringute hea tava juhist.

Kliiniliste uuringute hea tava juhtnööri näol on tegemist ravimite kliiniliste uuringute eetiliste ning kvaliteedialaste põhimõtete kogumiga, mille eesmärgiks on tagada kliiniliste uuringute ühtne standard Euroopa Liidus, Jaapanis, Ameerika Ühendriikides, Kanadas ja Šveitsis, et hõlbustada uuringuandmete vastastikust tunnustamist. Alates 14. juunist hakkab kehtima kliiniliste uuringute hea tava juhiste täiendatud versioon

Juhise kaasajastamine on tingitud tehnoloogia ja riskijuhtimise protsesside arengust. Kui esmaväljaande koostamise ajal dokumenteeriti kliinilisi uuringuid suuresti paberil, siis nüüd võimaldab andmete elektroonilise registreerimise ja edastamise areng kasutada keerukamaid süsteeme.

Juhise täiendused julgustavad kliiniliste uuringute kavandamises, läbiviimises, järelevalves, andmete talletamises ja uuringust aruandmises rakendama paremaid ja tõhusamaid võimalusi, samas jätkuvalt kaitstes uuringus osalejaid ja tagades uuringuandmete usaldusväärsuse ja kvaliteedi.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.