IVKH vajaks kohe 15-17 arsti

Ida-Viru Keskhaigla
Ida-Viru Keskhaigla

Haiglate liit soovib lihtsustada võõrarstide tööle asumist Eestis. Kuna kõige enam on võõrarstidest huvitatud Ida-Viru piirkond, siis palusime küsimustele vastata Ida-Viru Keskhaigla kommunikatsioonijuht Ülo Veldrel.

"Regioonis nappis arste juba sel ajal, kui Tartu (Riiklikust) Ülikoolist said arstikutse üle 200 arsti aastas. Ehk ka sel ajal tuli siia arste teistest liiduvabariikidest," ütles Veldre. Teadlik suund kolmandatest riikidest tööjõu palkamisele võeti tema sõnul 2008. aastal. "Sellest ajast saadik on tööle võetud 52 arsti, kellest 15 ei tööta enam meie haiglas."

Palju Teie haiglas töötab arste kolmandatest riikidest ja mis erialadel?
37 arsti, erialati: anestesioloog, günekoloog, ortopeed, oftalmoloog, patoloog, pulmonoloog, EMO-arst, otorinolarüngoloog, taastusravi arst, hambaarst, üldkirurg, üldarst (resident), neuroloog, pediaater, uroloog, funktsionaaldiagnostika arst, töötervishoiu arst. 

Kui suur huvi võõrarstidel on töötamise vastu Teie haiglas?
1-2 konkreetset kontakti kvartali kohta.

Erinevate rahvusvaheliste projektide kaudu (nende maade tervishoiutöötajatele nö euroopaliku tervishoiukorralduse õpetamisega seoses nagu meie inimesed käisid omal ajal Soomes, Rootsi, Taanis jne) on käinud eelmisel ja sel aastal 2 suurt ja 3-4 väiksemat delegatsiooni, mille käigus keegi on huvi tundnud ka töötamise vastu. 

Mitu võõrarsti Teile tänavu on tööle tulnud?
Tänavu on tööle tulnud 5 arsti

Mitu arsti ja mis erialal Te kohe juurde vajaksite?
Kohe võtaksime tööle 15-17 arsti. Erialati on hetkel kõige nõutumad on radioloog, reumatoloog, kardioloog, näolõualuu kirurg ja pediaater. Kogu nimekiri on nähtav haigla koduleheküljel ja cvkeskuse tööotsingu leheküljel.

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.