Proviisoriks pürgib 67 farmatseuti

Sellest sügisest alustab Tartu ülikoolis farmaatsia instituudis täiendõpet esimene lend farmatseute, kes soovivad omandada proviisori kutset.

Tallinna tervishoiu kõrgkoolis farmatseudi õppe lõpetanutel on võimalus sellest sügisest jätkata õpinguid Tartu ülikooli farmaatsia instituudi täiendusõppes, et omandada proviisori kutse. Seda aga juhul, kui õpingud on lõpetatud mitte varem kui 2000. aastal.

Tartu ülikooli farmaatsia instituudi juhataja professor Ain Raali sõnul oli huvi pakutava täienduskoolituse programmi „Farmatseudist proviisoriks” vastu üle ootuste suur, esimese lennuga alustab 67 farmatseuti.

„Suur huvi õpingute vastu näitab, et proviisori haridus ja kutse on väärtused, mille nimel ollakse valmis aastaid pingutama – see annab tulevastele proviisoritele võimaluse omada ja juhtida apteeki,” sõnas Raal.

Õpe kestab kokku kolm aastat ja lõppeb uurimistöö ning lõpueksamiga. Lõpetajad saavad diplomi, mis on võrdväärne senini TÜ proviisoriõppe põhiõppe ja avatud ülikooli lõpetanute omaga ja mida tunnustab Euroopa Liit.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.