Autor: Mirjam Esperk • 11. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülevee tervishoid nõuab pingutusi

Hiiumaa haigla juhatuse ligia Riina Tamm.
Foto: Meditsiiniuudised
Et üks saarel olev haigla saaks edukalt toimida, on vaja kolme tegurit: kogenud personali, vajalikku tehnikat ning toimivat logistikat. Väga oluline on koostöö teiste haiglatega, räägib Hiiumaa haigla juhatuse liige Riina Tamm ühel päikeselisel augustikuisel argipäeval haiglat meile tutvustades.

Tema jaoks on väga oluline, et oleks personali. “Väga raske on Hiiumaale arste tööle saada – see on väga suur töö,” jätkab Riina Tamm. Ta selgitab, et saarel on kokku kõigest neli püsikohaga arsti, ülejäänud tuleb kõik mujalt leida. Ühest arstist ühel erialal aga ei piisa, sest näiteks peavad ööpäevaringselt kättesaadavad olema kirurg, günekoloog, anestesioloog, sisearst ning üks inimene seda aega ära ei kata.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099